Ювілейний фестиваль «Театральна весна 2014»

30 березня у районному будинку культури відбувся Х районний фестиваль театрального мистецтва. У ювілейному фестивалі взяли участь 12 театральних колективів району. Цього року за положенням аматорські театральні колективи представляли гумористичні мініатюри, інсценізації або завершені уривки з театральної постанови до 10 хвилин.

За доброю традицією фестиваль відкрив голова районної ради Михайло Бушев. Михайло Іванович підкреслив важливу роль театрального мистецтва у вихованні почуття прекрасного, адже самодіяльний театр – це можливість для багатьох талановитих людей розкрити себе, реалізувати здібності та бути причетним до великого мистецтва.

«Сьогоднішній вистави проходять в рамках Міжнародного дня театру та 200-річчя від Дня народження Т.Г.Шевченка. Це дійсно міжнародне свято. При такій суспільно-політичній ситуації театр грає дійсно об’єднуючу роль для всього українського народу.

Ми пишаємося тим, що у нашому районі в 15 клубних закладах функціонує 20 театральних гуртків та студій., де беруть участь більш ніж 300 чоловік різних поколінь. Наші театри стали візитною карткою району. Їх майстерність знають далеко за межами нашого Дергачівського району.

У 2013 році нашими театрами підготовлено 24 прем’єри і кількість глядачів говорить про те, що театральні колективи району затребувані, знаходяться на підйомі своєї творчої діяльності» - зазначив Михайло Бушев.

Зі словами вдячності М.Бушев звернувся до артистів театральних колективів.

«Ви даруєте нам свято! Хочеться подякувати всім артистам за цю щоденну кропітку працю. Побажати Вам та Вашим близьким міцного здоров’я і творчих успіхів і щоб Ваша творчість вела до консолідації суспільства».

М.Бушев вручив грамоти голови районної ради керівникам театральних колективів Гопті О.В. (Токарівський сільський клуб) і Марченко С.О. (Полівський сільський клуб), за особистий внесок у розвиток театрального жанру та естетичне виховання підростаючого покоління.

Кожен колектив-учасник фестивалю отримав грамоту за участь.

Журі конкурсу визначило кращих у номінаціях: «Кращий яскравий образ», «Кращий сценарний матеріал», «Краща режисерська робота».

Найкраще виступили та отримали грамоти у різних номінаціях театральні колективи таких клубних закладів: Токарівський сільський клуб, Малопроходівський сільський Будинок культури, Солоницівський дитячий клуб «Орлятко», Мануїлівський сільський клуб, Козачолопанський сільський Будинок культури, Вільшанський Будинок культури, Слатинський сільський клуб.

Впевнені, що перше десятиріччя фестивалю-конкурсу «Дергачівська театральна весна» стане тією сходинкою, що наблизить аматорські театральні колективи до рівня професійної сцени.