Валківщина концентрує зусилля на економії бюджетних коштів

Голова Валківської районної ради Юрій Яцина провів апаратну нараду з працівниками виконавчого апарату, на якій йшлося про вимоги розпорядження «Про затвердження заходів щодо економного та раціонального використання коштів районного бюджету в частині передбачених витрат на утримання районної ради та її виконавчого апарату у 2014 році», що підписано на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 року №65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету».

Співробітників районної ради поінформовано про заходи щодо економного та раціонального використання коштів районного бюджету, зменшення витрат на оплату комунальних послуг і спожитих енергоносіїв, враховуючи реалізацію енергоощадного інноваційного проекту, використання сучасних енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел палива для теплопостачання і забезпечення стабільного функціонування районної ради.

До відома співробітників доведено перелік невідкладних заходів, що передбачають низку обмежень, вимог, зобов’язань тощо. Особливо акцентовано увагу на необхідності запровадження посиленого режиму раціонального використання та максимального заощадження теплової та електричної енергії, мінімізації водопостачання та водовідведення; забезпечення своєчасних виплат, передбачених чинним законодавством України посадовим особам та працівникам районної ради виключно в межах фонду оплати праці, затвердженого кошторисом районної ради на 2014 рік; посилення контролю за надходженням коштів від оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста району, повнотою розрахунків та компенсацій за оренду майна та інших.