Збори керівників органів місцевого самоврядування

31 березня 2014 року голова Балаклійської районної ради С.І. Масельський провів збори керівників органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу районної ради за участі голови районної державної адміністрації, депутата Харківської обласної ради Столбового І.М., на яких було розглянуто одне із актуальних питань сьогодення про реформування органів місцевого самоврядування.

Це питання сьогодні широко обговорюється Урядом нашої держави, безпосередньо Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово - комунального господарства України, а також неодноразово висвітлювалось головою Харківської обласної ради, Президентом Української Асоціації районних і обласних рад С.І. Черновим.

На зборах була створена робоча група, яка буде напрацьовувати пропозиції та висловлювати своє бачення щодо питання реформування органів місцевого самоврядування.

Керівники органів місцевого самоврядування та депутатський корпус Балаклійщини підтримують ініціативу Уряду України про якнайшвидше проведення в державі реформи органів місцевого самоврядування, коли кожна територіальна громада буде зацікавлена у створенні нових робочих місць і збільшенні надходжень до місцевого бюджету. Це означає, що частина тих податків, які сьогодні надходять до центрального бюджету після реформи повинні залишатись в місцевих бюджетах. Втілення в життя концепції реформування органів місцевого самоврядування зробить наші територіальні громади дієздатними, дозволить більш широко приймати рішення щодо розвитку своїх територій.

Також учасниками зборів підтримується пропозиція Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області та Президента Української Асоціації районних і обласних рад , голови Харківської обласної ради С.І. Чернова про розгляд органами центральної влади законопроектів про мирні зібрання громадян, про державну регіональну політику, органи самоорганізації населення, про співробітництво територіальних громад, про внесення змін до Конституції України в частині проведення місцевих референдумів, а також добровільне об»єднання територіальних громад.

Реалізація концепції реформування органів місцевого самоврядування на думку балаклійців сприятиме швидкому проведенню децентралізації влади у всіх сферах життєдіяльності.