На Дергачівщині відбувся фінал конкурсу «Музи і діти»

Цими днями у м. Дергачі відбувся фінал XVIII відкритого районного фестивалю – конкурсу дитячої та юнацької творчості «Музи і діти». До фіналу пройшло 225 учасників різного віку, що склало 70 номерів у номінаціях вокал і хореографія. Цього року у фіналі фестивалю-конкурсу взяли участь з Сахновщанського, Зміївського, Золочівського, Харківського, Балаклійського районів, міст Золочівта Харків.

Голова районної ради Бушев М.І. відкрив конкурсну програму. Михайло Іванович відзначив, що престиж конкурсу поєднується високою організацією цього мистецького заходу та високим рівнем суддівського журі. У кінці виступу він побажав усім конкурсантам вдалого виступу та високих балів.

За 18 років проведення конкурсу змінювався його формат і сьогодні залишаються 2 номінації, вокал і хореографія, у трьох вікових категоріях.

За умовами конкурсу місця поділялися за сумою набраних балів:

I місце – 80-77 балів;
ІІ місце – 76-73 балів;
ІІІ місце – 72 і менше балів.

Усі конкурсанти, хто пройшов до фіналу, отримали дипломи.

З початку березня відбувалися відбіркові тури конкурсу, в яких крім учасників з Дергачівського району і Харківської області, брали участь представники з Полтавської області, АР Крим у режимі он-лайн.