Проведення у Валківській районній раді конкурсу читців «Іду душею до Тараса» - сучасна складова розбудови місцевого самоврядування та діалогу з громадою

Сьогодні у Валківській районній раді з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка відбувся ІІ тур районного конкурсу читців «Іду душею до Тараса». За організаційної та фінансової підтримки районної ради, особисто голови ради Яцини Ю.Д. та за спонсорської допомоги депутата районної ради Губського Г.Є. загальнорайонний захід зібрав у переповненій залі пленарних засідань учасників шевченківського конкурсу - учнів загальноосвітніх закладів Валківщини, керівників сільських бібліотек, вчителів української мови та літератури. Всіх присутніх щиро вітали голова районної ради Юрій Яцина, голова райдержадміністрації Олександр Холодний, депутат районної ради Григорій Губський, керівники відділів освіти та культури і туризму райдержадміністрації Раїса Алієва і Валентина Шевченко та переможець минулорічного конкурсу учень 10 класу Валківського ліцею імені Олександра Масельського Максим Дудка.

В своєму вітальному слові голова районної ради Юрій Яцина закликав дітей любити свій рідний край – милу серцю Валківщину, любити свою країну так, як всією своєю творчістю заповідав нам Тарас Шевченко:

«Свою Україну любіть,

Любіть її… во врем’я люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть…».

З 350 конкурсантів І відбіркового туру до участі у ІІ турі були допущені 48 учасників у трьох вікових групах. Бажаючи передати власне своє розуміння й сприйняття поета та його творчості, діти не просто декламували улюблені рядки Кобзаря, але й намагалися емоційно та проникливо передати свої почуття, викликані шевченківським словом.

Переможці конкурсу відзначені Почесними грамотами, а всі учасники отримали Дипломи та солодкі подарунки від депутата Губського Г.Є.

Подібні культурно-мистецькі масові заходи та гуманітарні проекти, ініційовані і проведені районною радою у залі пленарних засідань, на сучасному етапі державотворення в Україні тільки сприяють забезпеченню відкритості і прозорості діяльності представницьких органів місцевого самоврядування районного рівня та тільки поглиблюють діалог місцевої влади та громади, що є пріоритетом сьогодення.