На Дергачівщині відзначили 25-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану

14 лютого у залі засідань Дергачівської районної ради відбулися урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Участь у заході взяли голова Дергачівської районної ради Михайло Бушев, голова Дергачівської районної державної адміністрації Андрій Руденко, помічник народного депутата України Володимира Кацуби Петро Каверзін, сільські, селищні, міський голови, голова районної організації ветеранів Афганістану Олександр Кузьменко та воїни-інтернаціоналісти – безпосередні учасники військових подій.

Звертаючись до воїнів-інтернаціоналістів, керівники району щиро подякували їм за героїзм і мужність, за честь і вірність військовому обов’язку.

«В цей день ми віддаємо данину поваги мужності і героїзму людей, які виконували свою непросту місію і обов’язок перед державою. Ви, як ніхто інший, знаєте справжню ціну війни та миру. Ви вмієте дорожити сьогоднішнім днем і усвідомлювати свою відповідальність зо долю майбутніх поколінь» - наголосив М.Бушев.

У ході церемонії нагородження учасники бойових дій одержали від керівництва району Подяки та квіти, а також ювілейні медалі «25 років виведення радянських військ з Афганістану» від народного депутата Володимира Кацуби.

У другій частині урочистих заходів відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку учасникам бойових дій в Афганістані.