День визволення Балаклії зібрав громаду району на Алеї Слави

6 лютого з нагоди 71-ї річниці визволення Балаклії від німецько-фашистських загарбників відбувся мітинг біля Вічного вогню на Алеї Слави.

У заході взяли участь голова Балаклійської районної ради Степан Іванович Масельський, голова Балаклійської районної державної адміністрації Іван Михайлович Столбовий, Балаклійський міський голова Олександр Миколайович Літвінов, депутати районної та міської ради, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники трудових колективів, жителі Балаклії.

До учасників мітингу звернувся голова Балаклійської районної організації ветеранів Олександр Михайлович Захаров.

«Від імені президії Ради районної організації ветеранів вітаю всіх з великим святом – Днем визволення нашого рідного міста.

Бажаю здоров’я, щастя, благополуччя, мирного неба вам, вашим сім’ям і всім жителям міста.

Дякуємо за те, що ви приходите в знаменні дні на Алею Слави, щоб вшанувати визволителів, які віддали своє життя в ім’я того, щоб жили ми» - зазначив він.

У скорботній хвилині мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни та поклали живі квіти до обеліска.

Довідка:

У ніч з 5-го на 6-те лютого Балаклія була звільнена від окупантів. Разом з райцентром були відвойовані такі населені пункти Балаклійщини:

4 лютого — села Бригадирівка, Нурове, Вишнева, Веселе, Слабунівка, Українка;

5 лютого — села Борщівка, Вербівка, Вовчий Яр, Лагері, Явір, Пришиб, Червоний Яр, Яковенкове, Крючки;

6 лютого — сел. Андріївка, с. Норцівка;

7 лютого — с. Новомиколаївка;

8 лютого — с. Вільхуватка;

9 лютого — с. Залиман;

10 лютого — села Щурівка, Довгалівка, Морозівка, смт Савинці та інші.

На жаль, подальше визволення району було призупинено до вересня 1943 року.