Незабаром у Пришибі також буде дитсадок

Протягом останніх років у Балаклійському районі проводиться активна робота з розширення мережі дошкільних закладів, особливо це стосується сільської місцевості.

Так, у 2011 та в 2012 роках відкрито навчально-виховні комплекси на базі шкіл у Жовтневому та в Борщівці, торік - у Червоній Гусарівці. Цього року очікується відкриття дитячих садків на базі Пришибської та Савинської другої загальноосвітніх шкіл. Ці роботи проводяться під особистим контролем керівників району. В середу з метою ознайомлення з ходом ремонтних робіт у Пришибській ЗОШ побував голова Балаклійської районної ради Степан Іванович Масельський.

Питання щодо відкриття дитячого садка в Пришибі - серед найактуальніших у Пришибській сільській раді, і батьки дошкільнят, які проживають у трьох населених пунктах, що входять до складу територіальної громади, неодноразово зверталися до керівників району з проханням допомогти вирішити це питання. Тому на районному рівні було прийнято рішення щодо відкриття на базі Пришибської ЗОШ навчально-виховного комплексу. Загальна кошторисна вартість проекту 1 млн. 460 тисяч гривень. Робота з реконструкції школи була розпочата минулого року за рахунок районного та місцевого бюджетів. Також 500 тисяч гривень було виділено з обласного бюджету. Як зазначила директор Пришибської ЗОШ Олена Василівна Соснова, в створенні НВК також не залишаються осторонь доброї справи і керівники сільськогосподарських підприємств, в обробітку яких знаходяться землі територіальної громади, а саме: ПП "Явірське" - Олег Олександрович Звєрко, СТОВ "Данилевського-1" - Олександр Васильович Яковенко та Галина Павлівна Зеленська, директор ПСП "Слобідське", за що їм велика подяка.

Роботи з реконструкції тривають і виконані вже на 80%. Тому незабаром очікується що дві світлі, затишні групи садочка, обладнані всім необхідним для гармонійного розвитку дітей, приймуть своїх маленьких вихованців.