Щедрівки для керівників району

13 січня щедрувальники зі шкіл Балаклійського району завітали до Балаклійської районної ради та Балаклійської районної державної адміністрації на свято Маланки.

Діти Балаклійської дитячої музичної школи, Боршівської ЗОШ та Балаклійської ЗОШ №3 разом із директорами та вихователями привітали голову районної ради С.І.Масельського та голову районної державної адміністрації І.М.Столбового з новорічними святами, виконали щедрівки і представили театралізоване дійство за участю традиційних героїв вертепу.
Керівники району подякували за вітання та побажали міцного здоров'я, щастя, втілення у життя всіх мрій і вручили дітям подарунки.

Довідка:

Свято Маланки відзначають напередодні Нового року за старим стилем, (13 січня), ще його називають Щедрим вечором, або Щедрою (Другою) кутею. Це - залишок стародавнього, імовірно, дохристиянського звичаю. За християнським календарем, 13 січня - день преподобної Меланії Римлянки. Цього вечора молодь та діти не лише щедрували, а також водили "Козу", основні дійства належали парубочим і дівочим Маланкам. Ватаги щедрувальників у карнавальних костюмах з музиками ходили від хати до хати. Серед гуртів переважали парубочі громади ряджених, окремо ходили і гурти дівчат. Для щедрувальників, як і для колядників, не існувало статевих обмежень, проте дівоча Маланка здебільшого щедрувала під вікнами, а гурти ряджених парубків просилися до хати.