Про конкурси та міні-проекти

Протягом останніх трьох років до Балаклійського району активно залучаються додаткові інвестиції шляхом участі територіальних громад в міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсах проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

В 2011 році Балаклійщину визнано переможцем проекту Європейського Союзу та програми розвитку організації об’єднаних націй "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Це всеукраїнський конкурс, який реалізовується на території України на кошти ЄС та Програми розвитку ООН. Завдяки цьому проекту відновлене вуличне освітлення в с. Петрівське, здійснено капітальний ремонт Гусарівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та реконструкцію очисних споруд з впровадженням фітотехнологій "Біоплато" в селі Червона Гусарівка, завершуються роботи по відновленню вуличного освітлення в селі Чепіль.

Нинішнього року переможцями другої фази даного проекту з впровадження компонентів з енергоефективності стали Петрівська та Гусарівська територіальні громади. За підсумками якого буде проведено капітальний ремонт систем гарячого водопостачання в Петрівському дошкільному навчальному закладі та системи теплопостачання Гусарівській амбулаторії.

З 2012 року рішенням Харківської обласної ради було запроваджено обласний конкурс міні - проектів розвитку територіальних громад "Разом у майбутнє".

За сприяння голови постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету Л.П.Немикіної місцеві ради району беруть активну участь у вищезазначеному конкурсі. Так, у минулому році з 11 рад-учасниць 3 ради здобули перемогу. Пришибська та Петрівська сільські ради облаштували дитячі ігрові майданчики, а Шевелівська - здійснила поточний ремонт м’якої покрівлі Шевелівської ЗОШ.

Нинішнього року з 25 представлених від Балаклійського району міні-проектів 10 перемогли. Савинська селищна та Асіївська сільська ради з проектами капітальних ремонтів систем опалення ДНЗ №1 та Асіївського клубу відповідно, Борщівська з ремонтом електропроводки в клубі, Веселівська - ремонт спортивного залу школи, Міловська, Лозовеньківська та Протопопівська - облаштування спортивного і дитячих ігрових майданчиків, Залиманська - відновлення вуличного освітлення в с. Норцівка, Шевелівська - поточний ремонт покрівлі 48-ми квартирного житлового будинку і Яковенківська - заміна вікон у Яковенківській ЗОШ.

Єдиним переможцем у Всеукраїнському конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування в минулому році з проектом "Капітальний ремонт по заміні дерев'яних віконних блоків на металопластикові в дошкільному навчальному закладі" стала Андріївська селищна рада.

На даний час триває розробка та написання міні-проектів, які будуть подані до міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів у 2014 році.

Усі бажаючі можуть надати свої пропозиції для участі в конкурсах до міської, селищних та сільських рад Балаклійського району, а також до Балаклійської районної ради (тел. 2-08-93).

Небайдужість та активність населення територіальних громад є невід’ємною складовою перемоги та запорукою успіху!